Avelsmål & Avelstänk

Efter mer än 20 års erfarenhet av rasen Rottweiler tog jag 2019 steget att starta min kennel Royal Alpha. Min strävan och mål med min kennel är att föda upp friska, hälsosamma, mentalt sunda, arbetande och rastypiska Rottweilers. Som följer den rasstandard som är satt av ADRK och därmed lämpar sig för både utställning och bruksarbete. Mitt mål är att förädla rasen rottweiler men samtidigt värna om rasens ursprungliga utseende och arbetsegenskaper. Detta når jag genom att använda välkända internationella och främst Tyska linjer. Där avelshundarna är hälsotestade, bestått provet ZPT vilket säkerställer att hunden har lämplig exteriör, arbetskapacitet och kvalitet. Detta bidrar i sin tur till att jag kan bibehålla rasens ursprungliga egenskaper och utseende.

Valparna föds upp i hemmiljö och socialiseras tidigt både i och utanför hemmet. Det är extra viktigt anser jag att Rottweilern socialiseras både tidigt och väl med människor, andra djur, i olika miljöer samt med sunda mentalt stabila hundar. Jag lägger stor vikt och arbete på valparnas mentalitet både i val av föräldradjur och under valparnas första 8 veckor i livet. Jag gör mitt yttersta för att ge valparna en så bra grund och start i livet som möjligt som ni kan jobba vidare med för att få en så miljöstark valp/ hund som möjligt. Med bla ”miljö hinderbana” där valparna tränas att klara av olika miljöer, ljud och underlag vilket stärker deras självkänsla som därmed hjälper till att forma dem till trevliga sociala individer.

Jag annordnar också ett valptest för valparna vid 7 veckors ålder. Som hjälp för att hitta rätt hem för rätt valp. Vilket ökar chanserna att att hitta just den valp som passar er oavsett om er intentioner och mål är att träna/ tävla på högnivå eller vill ha en familjemedlem att leva ett aktivt liv med. Jag gör mitt yttersta för att ge valparna en så bra grund och start i livet som möjligt som ni kan jobba vidare med för att få en så miljöstark valp/ hund som möjligt.


Då jag gillar att träna och ställa ut mina hundar är det något jag gärna ser och värdesätter att mina valpköpare är beredda att göra. Är ni intresserade av att ställa ut, träna och eller tävla med er hund finns jag där för er. Jag hjälper till med goda råd, suport och träningshjälp om ni känner att det finns ett behov av det. Jag försöker anordna gemensam röntgen och MH för alla valpkullar i mån av tid. Röntgen och MH är ett krav från mig som uppfödare att ni ska göra med er hund. Detta är väldigt betydelsefullt för mig som uppfödare så jag kan utvärdera min avel och få ett kvitto på om just en specifik kombination av avelsdjur varit lyckad och kan göras igen samt är det också mycket viktigt för rasen i stort att dessa hälsotester görs.